hitchcock.dk

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Vivre sa vie: Film en douze tableaux (1962) - R4AU

Vivre sa vie er en af mine favorit-film af Godard. Den er svær at genre-bestemme med sit semi-dokumentariske look; den er fyldt med eksperimenter, men paradoksalt nok er den også poetisk og  hjertegribende. Den australske dvd fra Madman, som i disse dage genudgives, er klart den bedste på markedet.

Last Updated ( Wednesday, 03 November 2010 08:06 ) Read more...
 

Préparez vos mouchoirs (1978)

Bertrand Bliers provokerende og absurde film Préparez vos mouchoirs (1978) ligger stilmæssigt ikke langt fra kult-hittet Les valseuses (1974), og har igen Gérard Depardieu og Patrick Dewaere i hovedrollerne, men som nye karakterer. Filmen vandt en Oscar for bedste udenlandske film!

Last Updated ( Sunday, 18 October 2009 08:03 ) Read more...
 

Roselyne et les lions (1989)

I dette efterår har man i Region 1 udsendt fire film af Jean-Jacques Beineix på dvd - alle fire for første gang med engelske tekster! Jeg har ikke fået fingre på disse udgaver endnu, men jeg har benyttet lejligheden til at se på den franske dvd-udgave af Roselyne et les lions (1989). Beineix tilhørte sammen med instruktører som Luc Besson og Leos Carax den stil, man kaldte Cinéma du look, og jeg kommer ind på, hvad det er for noget. 

Jeg har også fundet min gamle vhs-optagelse af Roselyne et les lions frem og kigger på, hvordan den adskiller sig fra "Director's Cut"-udgaven på dvd.

 

Last Updated ( Wednesday, 14 October 2009 18:17 ) Read more...
 
Page 6 of 6